diy


Cupcakes med frosting
(Chokoladekage)






Grundopskriften kalder jeg "verden nemmeste chokoladekageopskrift", men i virkeligheden er den fra en af mine favoritbøger "Glad mad - en familiekogebog" af Dalgaard og Skovdal! Jeg har købt min i Netto, og bruger den rigtig ofte, for den er fyldt med gode, børnevenlige opskrifter. Opskriften hedder Robinhood kage, men her er min cupcakeversion...


Chokoladekagen: ca. 15 stk.
125 g smør
200 g sukker
2 æg
200 g mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillesukker
3 spsk. kakao
1 dl. mælk


Pisk smør og sukker skummende, tilsæt æg og pisk igen. Bland resten af ingredienserne i dejen. 
Fyld cupcake formene halvt (så er der plads til at de hæver og masser af plads til frosting og pynt!)
Bag i ovnen ca. 15-20 min. på 200 grader. 
Tjek en af kagerne med en lille pind. Hvis dejen hænger ved, skal de have lidt mere. Men pas på de ikke får for meget.


Frosting:
1/2 pk. smør (rigtig smør!!)
1 pk. philadelphia ost (gerne light)
ca. 1 pk. flormelis, eller indtil massen er cremet og fast nok til at lave en holdbar swirl.
evt. frugtfarve / pastafarve (her er der brugt en lille smule rød pastafarve)

Lad kagerne køle af, før du kommer frosting på. Pynt med lige hvad du har lyst til, sukkerpynt, fondant eller marzipan.

Kagerne kan sættes i køleskabet (tages ud ca. 15 min. før servering. ) De kan også fryses ned med frostingen på, og de er ligeså gode som nybagte, når de tages op.

................................................................................................

Varmepude
(til microovn)


Her har du en slags DIY til hvordan du laver en varmepude.
Princippet er jo simpelt, men her er den!

- Sy en pude, der lukker godt til med zig zag og alm. sting. Lad et hul stå åbent og fyld puden med hel boghvede. Jeg har brugt 2 poser til en pude på ca. 25x12 cm. Sy hullet til og luk dermed puden af.

- Sy et betræk til puden. Den ene side skal være lidt længere end den anden, så du kan lave et ombuk, så puden med boghveden ikke falder ud (som et hovedpudebetræk). Det er meget praktisk, at man kan vaske betrækket.

- Læg boghvedepuden ind i betrækket, fold om og den er klar til brug!

- Når du skal bruge varmepuden, varmer du den ca. 3 min. i microovnen og den er klar til en øm ryg! Læg evt. stof imellem puden og huden, den er meget varm i starten!




....................................................................................

 Word Cloud

"Fødselsinfo"

Forleden kiggede jeg forbi hende her, og fandt endelig ud af hvordan man laver de flotte word clouds! Jeg tænkte det kunne være rigtig fint, at lave fødselsinfo på mine børn i dette skønne grafiske design, i glas og ramme med det og op på børneværelset!





Kik forbi her og lav din egen Word Cloud! Det er super nemt at arbejde med, og lige til at printe ud, sætte i ramme og en super god gave ide til barnedåb eller fødselsgave!


Det er også sjovt som fødselsdagskort, så skal modtageren selv sætte ordene sammen, og gætte hvad man har skrevet!


........................................................................................................................

Strikket halskæde 
(fingerstrik)





Jeg så en lignende halskæde hos Retro villa og forelskede mig med det samme. Halskæden er fingerstrikket og super nem at lave! Jeg har fingerstrikket 7 snore/kæder ca. 1/2 m. lange, slået knuder i alle ender og til sidst knudet dem alle sammen. Jeg har brugt masking tape til at skjule lukningen, men det er selvfølgelig vildt flot med skind el. lign.

...........................................................................................................

Chokokugler 

(sundt slik!)

Her er en DIY på noget, som jeg af og til "bager" til den søde tand herhjemme. Lidt sundt slik, som vi kalder chokokugler. Der findes et utal af opskrifter på sådan nogle, men denne her er RIGTIG god!






Her er hvad du skal bruge:

1. Nogenlunde lige dele tørrede figner, dadler, abrikoser og mørke rosiner (det er godt med mange abrikoser, de giver en skøn smag)
2. Nescafe (pulveret)
3. Kakao (i rå form)
4. "Sød" (kan evt. udelades)
5. Fintrevet appelsinskræl og saften fra 1 hel appelsin
6. havregryn
7. ca. 1 dl. mandler og hasselnødder (andre nødder kan også bruges)
8. vand
9. Kokosmel

Alt blændes (undtagen kokosmel) til det har en konsistens af en lind dej. Tilsæt vand i de mængder der er behov for, hvis der kommer for meget vand i, tilføjer du bare mere havregryn. Det er lidt på slum, og der skal lige nogle prøvesmagninger til (øv øv øv, sikke et surt job!!! ;D)

Til sidst triller du kugler af dejen og vender dem i kokosmel. Sæt dem på køl i en lufttæt beholder, og efter et par timer er de super gode! Husk at bruge masser af kakao, så bliver de selvfølgelig rigtig chokolade agtige.

De er iøvrigt rigtig gode, hvis man lider at hård mave. Jeg bruger dem til min datter, når hun har det. Chokokugler er jeg altid sikker på jeg kan få i hende, især hvis de er pakket ind i en fin cupcake form :D
De er også et godt alternativ til fredagsslik.