lørdag den 19. februar 2011

Snart klar til barnedåb!!


hjemmelavet pynt til dåbscupcakesJa nu nærmer vi os og vi er ved at være klar til Valdemars barnedåb i morgen! Men sikke et postyr!!!
Valdemar skal have sin tipoldefars mellemnavn Martellus, og det er ikke helt nemt at få, da der er under 2000 der hedder det! Det er vigtigt for os at han får det navn, for det har vi lovet Jacobs bedstefar på hans dødsleje, at hvis vi fik en søn, ville vi opkalde ham efter hans far som hed Anton Martellus Nielsen, og som blev kaldt ved sit mellemnavn.

Det skal siges at vi for 2 uger siden skrev en mail til kordegnen med Valdemars fulde navn. Og vi tænkte jo nok at Martellus var en sjældent navn, så det kunne ske at vi skulle hente tilladelse til at bruge det. Vi hørte dog ikke noget, og regnede med at alt var i orden. 3 dage før dåben, ja sølle 3 dage før,  bliver vi så ringet op, og får at vide, at vi skal dokumentere at Martellus er et familienavn, og ja vi måtte så igang med stamtræ og kirkebog osv. (Godt kirkebogen kan findes på nettet nu om dage) Det lykkedes os at dokumentere at Valdemars tipoldefar også bar navnet. Vi troede så det var med h (Marthellus), men nej! Så i morgen bliver barnets navn - Valdemar Martellus Lauritzen. Så er det bare lidt ærgeligt at jeg har lavet bordpynt, hvor navnet staves med h, men det bliver altså ikke lavet om nu!

Det er da også lidt sejt at han bliver en af de få, der kommer til at hedde Martellus! Det er ikke et navn vi kommer til at bruge i daglig tale, men det er der og Valdemar kan jo bruge det som han vil, når han bliver voksen :DKl. 12.30 - Nye beviser i navnesagen!!

Jamen dog, nye beviser i navnesagen!! Min svigermor fandt simpelthen dåbsattesten på ham tipoldefar! Vildt at det kan lade sig gøre at gemme sådan noget. Og han hed altså Marthellus med H! Så det bruger vi da. Så må de liiiige rette det på dåbsattesten efter dåben, får vi kan jo ikke nå at få det rettet til på søndag!
1 kommentar:

Anonym sagde ...

Super fint navn og godt I fandt beviser!
Rigtig god barnedåb, jeg håber I får en fantastisk dag